Vlasti New Yorka pripremaju se za moguće nerede nakon predsjedničkih izbora – News

0
11

Vlasti New Yorka pripremaju se za nerede koji bi mogli započeti u gradu nakon općih izbora zakazanih za 3. studenoga u Sjedinjenim Državama. Odgovarajuću izjavu na tiskovnoj je konferenciji dao gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio. Njegov govor emitiran je na web stranici gradske uprave.

Gradonačelnika su pitali pripremaju li se vlasti i vodstvo njujorške policijske uprave na činjenicu da na ulicama grada mogu započeti neredi i prosvjedi nakon rezultata izbora. De Blasio je primijetio da su “rasprave u tijeku” za takav scenarij. “Ovaj se posao provodi i u Policijskoj upravi i u gradskom vijeću” naglasio je.

Prema De Blasiu, gradske vlasti očekuju da će mnogi ljudi htjeti “izraziti svoj stav na ulici“. „Moramo zaštititi njihovo pravo na mirni prosvjed, ali nećemo tolerirati pokušaje upotrebe nasilja” rekao je gradonačelnik.

Ranije u utorak, jedan od zamjenika šefova agencija za provođenje zakona metropole, Terry Monaghan, najavio je da će njujorška policijska uprava mobilizirati stotine dodatnih zaposlenika od 26. listopada kako bi se spriječili mogući incidenti na biračkim mjestima i na javnim mjestima u tijeku -do izbora. Monaghan je naglasio da policija u preostala dva tjedna ne očekuje nikakve posebne prijetnje sigurnosti glasača u New Yorku, ali podsjetio je da predstojeći izbori uzrokuju oštre sporove i kontroverze u zemlji.

U utorak na Fox Newsu, američki predsjednik Donald Trump pozvao je Amerikance da se ne boje izbijanja prosvjeda i nasilja ako bude ponovno izabran na drugi mandat. Šef Bijele kuće uvjeravao je da će biti osiguran zakon i red u zemlji.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here