UTRKA ZA ŽIVOT-RACE: Stigla dva nova vozila hitne medicinske pomoći » 01Portal

0
10


U sklopu EU projekta prekogranične suradnje „Utrka za život – RACE“, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije dobio je dva nova vozila hitne medicinske pomoći, dva defibrilatora i dva vježbovna defibrilatora. Jedno vozilo s opremom bit će dodijeljeno Zaprešiću, dok drugo ostaje u Velikoj Gorici.

Primopredaja novih vozila i opreme održana je u Velikoj Gorici, gdje je tom prilikom župan Stjepan Kožić istaknuo velike napore koje Zagrebačka županija ulaže u podizanje zdravstvene skrbi.

-Uz vozila i opremu ono što je u ukupnom projektu jako bitno je edukacija koja će se provoditi, kako bi timovi mogli zajednički djelovati kod velikih nesreća i nepogoda. Upravo iz toga razloga, ovaj je projekt jako bitan- kazao je župan Kožić pohvalivši se podatkom kako je Županija od 2014. godine nabavila 64 nova vozila.

-Time je značajno povećana kvaliteta usluge Hitne medicine Zagrebačke županije- zaključio je Kožić.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik poručio je kako su u liječničkom pozivu u medicinu najvažniji ljudi i oprema.

-Ono što do sada još nismo pokrenuli je edukacija nemedicinskog osoblja i medicinskog osoblja, što se zahtijeva u ovome projektu. Upravo je to bio nama glavni cilj kada smo se odlučili na ovo- istaknuo je Gajnik, te još jednom ponovio kako educirani i obučeni liječnik, odnosno educirana osoba koja nije medicinar može nekome spasiti život.

-Mi u projektu imamo obuhvaćeno da ćemo obučiti 970 osoba nemedicinske struke. Isto tako ćemo 250 zdravstvenih djelatnika obučiti za naprednije održavanje života- kazao je Gajnik.

Inače, cilj projekta „Utrka za život – RACE“ je uskladiti i povećati dostupnost i kvalitetu usluge hitne medicinske pomoći u prekograničnom području te pružiti zajednički odgovor u slučaju većih nesreća. Vodeći partner projekta je Dom zdravlja Mostar, a uz naš Zavod, partner je i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here