Pucnjem iz lovačke puške Bandić otvorio 26. Kup Lovačkog saveza Grada Zagreba » 01Portal

0
83


Davor Puklavec/PIXSELL

Počasnim hicem iz puške gradonačelnik Milan Bandić otvorio je 26. Kup Lovačkog saveza Grada Zagreba u disciplini lovački trap.

-Lov se danas nastoji što bolje uklopiti u društvo, jer je važan čimbenik u sklopu pokreta za očuvanje prirode, staništa divljači i ostalih životinjskih vrsta. Kako je lovstvo u gradu Zagrebu vrlo specifično zbog velike urbanizacije kojom se smanjuju lovne površine, lovci svjesni te činjenice pronašli su svoje zadovoljstvo u lovnom streljaštvu. Tako je na području grada izgrađeno 8 streljana. Danas smo na jednoj od njih, koja je izgrađena prošle godine ovdje u Brezovici – Kupinečki Kraljevec- rekao je gradonačelnik Bandić.

Svrha ovog natjecanja je da se lovci grada Zagreba pored uzgajanja i zaštite divljači, očuvanju prirode i čovjekova okoliša osposobljavaju i u streljačko lovnim vještinama pri čemu dolazi do zbližavanja i prijateljskih odnosa među nama lovcima i unapređivanja lovačkog streljaštva u cjelini.

Strijelci Grada Zagreba stalno su u vrhu Hrvatskog streljaštva što dokazuje i činjenica da su nosioci titule trostrukog prvaka Hrvatskog lovačkog saveza.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here