Na Hvaru broj gostiju iznad očekivanja

0
13

Turisti počinju dolaziti i u srednju Dalmaciju. Na Hvaru – u Jelsi i Starom Gradu – trenutačno ostvaruju dvije trećine prošlogodišnjih rezultata – što je iznad očekivanja. A najave za kolovoz još su bolje. Zadovoljni su iznajmljivači, ali i ugostitelji koji kažu da takav promet nisu mogli ni pretpostaviti, javlja HRT.

Plaže i ugostiteljski objekti puni. Naravno uz propisanu distancu. Na središnjem dijelu otoka Hvara turista ima i u doba koronavirusa. Ponajviše u malim obiteljskim pansionima, kamo se gosti uvijek rado vraćaju.

– To su stalni gosti iz Slovenije, Austrije, Njemačke koji dolaze u Zavalu, Ivan Dolac, gdinjske i zastražišćke vale. S današnjim danom mi smo na 65% od lani, a u kolovozu ako sve bude u redu očekujemo i 70% kako stvari stoje, rekla je Marija Marijan, direktorica TZ općine Jelsa.

Zadovoljni su i gosti. Među njima i fizioterapeut tenisača Novaka Đokovića, koji je nasreću negativan na virus pa je nakon samoizolacije s obitelji odmah pohitao prema svom najdražem otoku.

Francuski investitori, unatoč svjetskoj krizi, nisu stali s radovima u uvali Maslinica pokraj Staroga Grada. Za 10. kolovoza najavljeno je otvorenje luksuznog resorta vrijednog čak 50 milijuna eura.

– Veseli nas što smo i u ovom doba kriznom razdoblju imali mogućnost završiti jedan ovakva projekt i to što ćemo uskoro dočekati prve goste, rekla je Mia Jug Dujaković, predstavnica investitora resorta Maslina.

– Sigurno da ovakva investicija podiže vrijednost cijele destinacije. S obzirom na cijelu situaciju možemo biti zadovoljni, rekao je gradonačelnik Staroga Grada Antonio Škarpa.

Još da se pokrene turizam i u samom gradu Hvaru, ukupna turistička slika otoka bila bi i više nego dobra. No naznaka boljitka ipak ima. U Hvar su se počela vraćati i poznata lica svjetskog jet seta, poput nedavno viđenog Roda Stewarda, otkriva HRT.

N.M. | 15. 07. 2020. | 23:21h

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here