Mladi umjetnici iz svih 27 država EU sviraju u Zagrebu, a TV prijenos ide u čitav svijet – Style

0
54

U koncertnoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu u nedjelju, 23. kolovoza u 20 sati održat će se koncert komornog ansambla sadašnjih i bivših hrvatskih članova European Union Youth Orchestra.
Osnovan davne 1976. godine EUYO – European Union Youth Orchestra uspješno djeluje s jasnom misijom okupljanja najtalentiranijih mladih glazbenika iz svih država članica EU-a u orkestru kojeg pokreće zajednički osjećaj europske baštine, inovativnost i stalna potraga za izvrsnošću.
Zagrebački koncert dio je European Music Gallery Festivala 2020., serije od 24 koncerata u 19 zemalja diljem Europe. U njima sudjeluje 282 glazbenika iz svih 27 zemalja EU-a i Velike Britanije. Svi koncerti slijede odgovarajuće zdravstvene mjere koje su na snazi kako bi se glazbenicima i publici omogućilo sudjelovanje na izvedbama uživo uz primjerenu socijalnu distancu ili online.
Koncert će se održati iza zatvorenih vrata, bez publike, a gledatelj diljem svijeta moći će ga pratiti na https://www.euyo.eu/. Posvećen je HGZ-u i podrška je donatorskoj kampanji za sanaciju posljedica potresa koji je značajno oštetio zgradu u Gundulićevoj, jednu od najstarijih i najvažnijih kulturnih institucija u Hrvatskoj. Više detalja o kampanji potražite na https://www.hgz.hr/donacije/.
Ansambl koji će preuzeti ulogu orkestra kao kulturnog ambasadora Europske unije čine Barbara Udovčić, violina, Hiwote Tadesse, viola i Tonka Javorović, violončelo. Na programu su gudački trio Franza Schuberta u B-duru, Serenada u C-duru Ernöa Dohnányia te gudački trio nedavno preminulog poljskog skladatelja Krzysztofa Pendereckog.Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here