78 GODINA Slobodna Dalmacija proslavila rođendan

0
37

Uz nagrade zaslužnim Splićanima i Dalmatincima dnevna novina Slobodna Dalmacija je proslavila 78. rođendan.

Naklonili su se uzvanici laureatima, a ovacije je zaradio fotoreporter Božidar Vukičević koji je ponio godišnju nagradu Miljenko Smoje.

Nagradu za životno djelo u umjetnosti ‘Emanuel Vidović’ dobila je profesorica Ivna Bućan, profesor emeritus Ognjen Bonacci zaslužio je na području znanosti nagradu ‘Frane Bulić’. Za životno djelo u novinarstvu nagradu ‘Joško Kulušić’ zavrijedio je sportski novinar Edo Pezzi koji je prve novinarske korake počeo upravo u Slobodnoj Dalmaciji.

Ne čudi stoga ni osjećajna Pezzijeva reakcija nazvavši je ‘baš za dušu’. 

– Teže mi je ovo nego dva prijenosa – nasmijao je prvo Pezzi.

Godišnju nagradu za umjetnost ‘Jure Kaštelan’ ponijela je glumica Marija Škaričić, a ‘Kruno Prijatelj’ za znanost nosi dr. sc. Katarina Vukojević.

Na velikoj godišnjici uzvanicima se obratio glavni urednik Jadran Kapor ističući ponos na sve djelatnike koji su se utkali u Novinu.

– Oni su zaslužni za novinski sadržaj kojem se vjeruje i koji je i danas generator društvenih promjena – kazao je.

Dodao je i da punih 78 godina čuvaju uspomenu na ljude koji su svoj život i rad posvetili Dalmaciji i Hrvatskoj, a prepoznaju i podržavaju razvoj novih vrijednih i uspješnih generacija koje Dalmacija nudi svijetu politike, gospodarstva, znanosti, kulture i sporta. 

– Ponosni smo na to, ali i na činjenicu da se pritom nismo odvojili od mora, masline i mriže, svega onog što život u Dalmaciji čini drukčijim i ljepšim nego bilo gdje na svijetu – kazao je.

Direktor Poslovne jedinice Slobodne Dalmacije Miroslav Ivić se također obratio okupljenima.

– Svjesni da je za put u budućnost nužno poznavanje prošlosti, svjesni uloge i značenja tolikih velikih i manjih, slavnih i bezimenih likova koji su svoje živote i svoje intelektualne, duhovne i tjelesne napore pa i stradanja utkali u naše trajanje, posvećujemo im i ovu godišnjicu i prvih pedeset godina arhive Slobodne Dalmacije koja je, prenesena u elektronički format, od danas na raspolaganju na našem portalu – rekao je Ivić.

Posebno je ponosan na novinarski Oskar.

– Proglašeni smo najboljim na svijetu za jedan od svojih projekata, i to u kategoriji za nas osobito značajnoj, onoj odnosa sa zajednicom – naglasio je Ivić.

Ana Hanžeković Krznarić, članica Uprave i vlasnica Hanza Medije je zatim navodeći da se slavi izvrsnost, iznimni pojedinci i rođendan Slobodne predala svjetsku medijsku nagradu direktorici Ivani Vladović.

Slavljeničko druženje se nastavilo uz glazbu i lagane note.

Živana Šušak Živković | 17. 06. 2021. | 23:13h

Source link

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here